stempel-ik-wil-m-wit-

Proef de sfeer op het Willem

Brugklaskamp

Het eerste schooljaar sluiten we af met een spetterend brugklaskamp. We slapen in tenten en ook de lentoren zijn erbij als leiding.

“We moesten zelf koken, maar hadden vooral heel veel lol.”

“Het is een gezellige school waar ik nieuwe vrienden heb gemaakt.”

foto_unit-ed.nl-4510-v2

Reizen

Ieder schooljaar wordt een reisweek georganiseerd. De leerlingen uit de eerste klassen gaan dan op brugklaskamp. De leerlingen uit leerjaar 3 en de bovenbouw kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod. Je kunt voor actieve reizen kiezen zoals het outdoorkamp, het fietskamp, of de alpentrektocht. Daarnaast zijn er stedenreizen naar Rome, Parijs, Londen, Barcelona en Berlijn.
Je leert elkaar tijdens de reizen op een andere manier kennen en doordat het ook mogelijk is om in gastgezinnen te verblijven, leer je van andere culturen.

“Het huisje waar we sliepen was erg klein, maar iedere avond was het supergezellig!”

Willem goes Brasil

Het Willem van Oranje College steunt een vakschool in Brazilië. Door deze steun kan dit jaar een sport- en speelplaats worden gebouwd. Ieder jaar kunnen leerlingen solliciteren om ambassadeur te worden. Zij gaan met elkaar naar Brazilië toe. Voor de ambassadeurs is dit project heel leerzaam. Zij organiseren activiteiten gedurende het schooljaar waarmee geld wordt opgehaald. Door de reis ervaren zij de verschillen en hun ervaringen delen zij met alle leerlingen doordat zij in iedere klas een presentatie houden over hun belevenissen.

Open podium

Jaarlijks laten zo’n 50 leerlingen op het Open Podium zien wat voor bijzonder talent zij hebben. Een open podium waarin de inbreng en het talent van de leerling centraal staat en waarbij de leerling ook wordt begeleid om een prachtig optreden neer te zetten. Daarnaast zijn nog eens 50 leerlingen aan de slag om de voorstelling te ondersteunen in de organisatie, de catering, het licht en geluid en alles wat verder nodig is om tot een prachtige avond te komen.

“Wat een talent, dat leerlingen tot zoveel in staat zijn!”

Sportwedstrijden

Leerlingen van het Willem doen veel mee met sportwedstrijden. Na de regionale rondes bestaat de kans dat teams doorgaan naar de landelijke finale. Zo zijn er al heel wat teams geweest.

Olympiades

Ben jij niet zo’n sporter? Dan kun je ook altijd meedoen met Olympiades voor verschillende vakken. Het Willem mag zich Olympiadeschool noemen. Dit komt omdat we voor heel veel vakken Olympiades aanbieden. Er zijn best al veel leerlingen geweest van onze school, die in de landelijke finales prijzen hebben gewonnen. Maar ook als jij niet tot de besten behoort, dan is het ontzettend leuk om mee te doen!